Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a indicat duminica faptul ca asteapta explicatii din partea Facebook si a altor retele de socializare online cu privire la difuzarea in direct a imaginilor de la atacurile comise vineri in doua moschei din orasul Christchurch.

Extremistul australian Brenton Tarrant (28 de ani) a filmat şi a difuzat în direct pe Facebook masacrul, într-un video în care el apare trăgând asupra celor aflaţi în moschei şi persoanelor care încercau să fugă.

Susţinând că există ″întrebări care necesită răspunsuri″⁣ din partea giganţilor internetului, Ardern a precizat că a luat legătura cu directorul de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, care a ″⁣recunoscut ceea ce s-a petrecut în Noua Zeelandă″⁣.

Într-un comunicat, Mia Garlick, responsabilă a Facebook în Noua Zeelandă, a promis duminică să lucreze ″24 de ore din 24 pentru a retrage conţinuturile care încalcă″⁣ regulile.

″În primele 24 de ore, noi am retras în întreaga lume 1,5 milioane de înregistrări video cu atacul, dintre care peste 1,2 milioane blocate în timpul încărcării lor″⁣, a precizat Facebook.