Kremlinul face tot posibilul pentru a schimba conducerea actuală a Ucrainei cu una loială intereselor Federației Ruse și speră că va reuși să facă acest lucru dacă nu la alegerile prezidențiale, atunci la alegerile parlamentare din 2019, a declarat miercuri John Herbst, fostul ambasador al SUA în Ucraina, în prezent directorul Centrului Eurasian al Atlantic Council, scrie Ukrinform.

„Nu am nicio îndoială că politica Moscovei are drept scop înlocuirea conducerii Ucrainei cu una mai favorabilă Kremlinului. Nu cred că ei (rușii – n.r..) ar avea vreo speranță că acest lucru va fi realizat la alegerile prezidențiale, care vor avea loc la primăvară, dar ei speră că acest lucru se va întâmpla după alegerile pentru Rada Suprema din toamna următoare”, a spus Herbst.

Expertul a reamintit cuvintele lui Putin, care nu numai că a spus despre actualul guvern din Ucraina ca este „partid al războiului”, dar a declarat de asemenea că vrea să aibă relații mai bune cu noua conducere a țării după alegeri. Acest lucru ar putea însemna că Kremlinul condiționeaza pacea prin alegerea unui guvern pro-rus.

„Cu toate acestea, indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale sau ce partide vor intra în Rada Supremă după alegerile parlamentare, Putin va avea în Ucraina aceeași dinamică care există și astăzi – în principiu o clasă politică unită împotriva agresiunii Kremlinului”, – a subliniat fostul ambasador american.

„Kremlinul nu va câștiga acest război în Ucraina și va fi forțat să facă pace…”, a subliniat John Herbst.

paginaderusia.ro