Expertii Institutului National pentru Cercetare in Domeniul Apararii din Suedia au publicat un raport in care sustin ca Rusia se pregateste de un razboi in toata regula.

Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat miscarile si exercitiile realizate de fortele armate ale tarii conduse de Vladimir Putin in perioada 2009-2017.

Potrivit UAWire, soldatii rusi au fost implicati pana acum in conflicte regionale, care s-au dovedit a fi bune exercitii de pregatire pentru eventualitatea izbucnirii unui conflict mai amplu.

Astfel, expertii suedezi sustin ca rusii vad in NATO si in chinezi posibili adversari.

De asemenea, ei au mai subliniat faptul ca, in ultimii ani, armata ruseasca a facut exercitii militare diverse si si-a imbunatatit metodele. Prin urmare, este pregatita pentru un razboi in toata regula.

Raportul suedezilor vine in contextul in care ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) a titrat, citand o sursa din serviciile de informatii occidentale, ca Rusia are mai multe rachete de croaziera decat se credea. Daca Putin ia in considerare mutarea lor, atunci Europa (cu exceptia Portugaliei) ar fi in pericol.